Veilig leren zwemmen.
Wij willen dat al onze kinderen goed leren zwemmen, voor de rest van hun leven. Zwemmen is een vaardigheid die moet inslijpen wil je er een leven lang op kunnen rekenen. Zwemmen moet vanuit het ruggenmerg komen, zoals we dat in ons vak noemen. Dit betekent dat het een automatisme moet worden, zodat we instinctief op een juiste manier bewegen als de omgeving daarom vraagt. Het is een 'wassenneus' als kinderen snel leren zwemmen voor een diploma, zoals bijvoorbeeld een snelcursus vanaf het begin in een paar dagen tijdens een vakantie. De opgedane leerstof heeft dan geen tijd gekregen om zich in het motorisch centrum van het brein te nestelen. Kinderen presteren dan met het 'korte geheugen', als na zo'n snelcursus geen vervolg wordt geboden, is het kind de vaardigheid na 6 weken al weer bijna kwijt en jonge kinderen zijn de vaardigheden na een half jaar compleet kwijt. Helaas is niet zo dat elk kind in Nederland met een A diploma het zelfde niveau heeft, wij willen dat al onze kinderen goed leren zwemmen

Gedifferentieerd onderwijs.
De zwemleraar past het onderwijs aan aan uw kind (in plaats van dat uw kind zich aan moet passen aan de rest van de vaak grote groepen). Onze formule kenmerkt zich door kleine groepen met maximale aandacht.

Internet Zwemscore
Tevens werken wij met het succesvolle on-line leerlingvolgsysteem; Internet Zwemscore. Met dit systeem kunnen ouders en kinderen zelf hun voortgang volgen op internet. Ook kunnen ze zien wanneer de beoordelingen hebben plaatsgevonden.

Met de Zwemscore-module kan de zwemleraar in één oogopslag zien, wat de zwakke en positieve punten zijn in het groepje of van een individuele leerling.
Met zwemscore kunt u als ouder uw kind thuis op de computer kunt volgen. Grappige ’smileys’ laten zien hoe ver uw kind is gevorderd. Als uw kind naar een volgende groep mag of binnenkort diploma zwemmen mag zwemmen, dan zijn er ballonnen te zien en is er muziek te horen. En, de lijst kan worden uitgeprint om aan oma en opa te laten zien. Ook kunt u als u een zwemles wilt verschuiven of inhalen kijken of er plek is tijdens een andere les. Met ons zwemscore module kunt u in een opslag zien of er nog plaats is op een ander tijdstip.

Onze zwemschool is aangesloten bij opleidingsinstituut Envoz. Klik op het logo voor meer informatie.

Aanmelden

Klik hier om uw kind aan te melden voor onze zwemlessen.

Zwemscore Module

Volg de vorderingen van uw kind in onze Zwemscore-module. Klik op de afbeelding om in te loggen.

Facebook

Like onze Facebook-pagina voor het meest recente nieuws!